Mnogo djece među žrtvama
0

VIDEO / Napadi Izraela na Gazu se nastavljaju, 19 poginulih

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Sve je veći broj žrtava u Pojasu Gaze nakon što je Izrael odlučio bombradovati ovaj dio Palestine.

Predsjednik Vezecuele Hugo Chavez opisao je napad Izraela na Gazu kao "divljački akt".

Izraelski borbeni avioni F16 bombarduju sjeverni dio Gaze.

Neki izvori navode kako je Gaza ostala bez interneta i električne energije. Bolnice su pune ranjenika.

Širom svijeta održavaju se protesti protiv napada Izraela na Gazu. Demonstranti su većinom ispred izraelskih i američkih ambasada.

Novinarka Al Jazeere Rosiland Jordan kaže kako su Sjedinjene Američke Države uključene u spriječavanje eskalacije sukoba, ali dodaje kako nisu iskoristile svoj veliki utjecaj među liderima u tom dijelu svijeta kako bi se nasilje zaustavilo.

Prema zvačnim izraelskim izvorima, trojica Izraelaca ubijena su u napadu Hamasa.

Palestincima pomaže i hakerska grupa Anonymousi koji su poručili kako će uraditi sve u njihovoj moći kako bi osigurali da tačne infromacije dolaze iz Gaze. U svojoj videoporuci, Anonymousi su objavili kako su srušili više od 40 vojnih i političkih stranica Izraela.

Prema posljednjim izvještajima, najmanje 19 Palestinaca je ubijeno a preko 200 ih ranjeno, među kojima je i mnogo djece. Hamas je uzvratio sa dvije rakete koje su pogodile Tel Aviv.

Francuski predsjednik Francois Hollande razgovarao je sa izraelskim premijerom Benyaminom Netanyahuom i drugim svjetskim liderima s ciljem zasutavljanja nasilja u Pojasu Gaze.

Prema izvještajima koje šalje reporter Al Jazeere koji se nalazi u Gazi, u posljednjem bombardovanju Beit Hanouna poginulo je troje Palestinaca među kojima su i djeca od 14 i 16 godina.