Svijet
0

Nakon pada aviona AirAsia: Još šest tijela izvučeno iz mora

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Još šest tijela izvučeno je iz mora nakon pada aviona kompanije AirAsia prošle nedjelje prilikom leta iz Indonezije u Singapur.

Timovi za spašavanje i potragu u blizini ostrva Borneo do danas su iz mora izvukli ukupno 16 beživotnih tijela.

Deset tijela je prebačeno na otok Surabaya zbog obdukcije, dok su dva tijela, čiji identitet je utvrđen, predata porodicama.

Jučer su na istom području izvučena još tri tijela stradala u padu aviona. Indonezijska Agencija za potragu i spašavanje saopćila je ranije da 17 helikoptera i 40 ronilaca, koji su u blizini otoka Borneo učestvovali u potrazi za pomenutim avionom, zbog nepovoljnih vremenskih prilika ne mogu nastaviti svoj posao.

Pored Indonezije, potragu za nestalim putničkim avionom AirAsia vrše i ekipe iz Singapura, Australije i Malezije.

Avion tipa Airbus A320-200 kompanije AirAsia nestao je protekle nedjelje. Kretao se iz pravca otoka Surabaya prema Singapuru. Kada je zadnji put kontaktirao za kontrolnim tornjem pilot je tražio promjenu smjera kretanja zbog loših vremenskih prilika.

U avionu je bilo sedam članova posade i 155 putnika, među kojima 17 djece i jedna beba. Većim dijelom putnici su bili Indonežani, a u avion su se ukrcali i po jedan građanin Velike Britanije, Malezije, Singapura te troje iz Južne Koreje.