Svijet
4

Najmoćniji konzervativci u SAD-u: Braća Koch neće blokirati izbor Trumpa za predsjednika

Klix.ba
David i Charles Koch
David i Charles Koch
Braća Koch, David i Charles, koji se smatraju najmoćnijim konzervativnim donatorima u SAD-u, neće blokirati izbor Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a, piše Reuters.

Trump je trenutno favorit za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, a spekulisalo se da će braća Koch blokirati izbor kontroverznog biznismena sa 400 miliona dolara koje su namijenili za predsjedničku kampanju.

Pojedini članovi Republikanske stranke nadali su se da braća Koch učiniti sve da spriječe izbor Trumpa, ali James Davis, glasnogovornik grupacije Freedom Partners u vlasništvu braće Koch, tvrdi da do toga neće doći.

Davis nije otkrio više detalja o strategiji braće Koch za predsjedničke izbore u SAD-u koji će biti održani u novembru ove godine.

Izvori bliski braći Koch rekli su za Reuters da su ovi bogati konzervativci zaključili kako bi bilo koja vrsta napada na Trumpa bila samo bespotrebno rasipanje novca. Oni su uzeli u obzir činjenicu da su svi dosadašnji napadi na Trumpa bili bez rezultata, budući da on i dalje vodi u trci za republikansku nominaciju.