Svijet
0

Najmanje osam mrtvih u napadima u Iraku

FENA
Foto: AP;
Foto: AP;
Najmanje osam osoba je ubijeno u srijedu u napadima u Iraku, od kojih četiri u istovremenoj eksploziji dvije ručne bombe blizu jedne benzinske stanice u Bagdadu, saopćili su ljekarski i izvori sigurnosti.

Eksplozije su se desile blizu benzinske stanice Al-Jhabha na glavnom putu Al-Kanal, koji prolazi kroz jugoistok glavnoga iračkoga grada, blizu četvrti Al-Amin, u kojoj su učestali sukobi između snaga sigurnosti i pobunjenika.

"Primili smo tijela četiri čovjeka ubijena u napadu a sedam povrijeđenih je na liječenju", rekao je ljekar bolnice Al-Kindi u Bagdadu.

Eksplozije su odjeknule oko 7.30 sati, u trenutku kada su mnogobrojna vozila čekala da uzmu benzin pred odlazak na posao, precizirao je zvaničnik službe sigurnosti.

Na drugoj strani, na jugu zemlje, jedno dijete i jedan policajac su ubijeni od minobacačke granate koja je pala na jednu kuću u centru Suk al-Shuyukha, blizu Nasirijaha, saopćio je policijski izvor.

U Nassirijahu, u eksploziji ručne bombe koja je ciljala policijsku patrolu, povrijeđeno je sedam policajaca, saopćio je direktor sanitarnih službi grada.

U središnom dijelu Iraka, u Kutu, jedan civil je ubijen u napadu naoružanih ljudi u četvrti Al-Jamahir, saopćio je pukovnik policije .

A Amari, na jugu zemlje, pripadnik bivše stranke Baas Saddama Husseina je ubijen u napadu naoružanih ljudi, saopćila je lokalna policija.