Sve je počelo otmicom automobila
1

Najmanje četvero mrtvih u pucnjavi u Kaliforniji

SRNA
Najmanje četvero ljudi je poginulo, dok je nekoliko povrijeđeno u pucnjavi na jugu Kalifornije, koja je trajala oko 25 minuta, saopštila je policija.

Vlasti su ustanovile da postoji najmanje šest lokacija na kojima se pucnjava dogodila, a sve je, kako se pretpostavlja, počelo otmicom automobila, javila je televizija US Today.

Policija je zatim dobila izvještaje o pucnjavama na nekoliko lokacija, a procjenjuje se da je riječ o jednom napadaču, koji je među poginulima.

"Pucnjava je počela u 4.45 sati po lokalnom vremenu kada su policajci reagujući na dojavu pronašli ženu sa višestrukim povredama u kući u mjestu Ladera Ranch", rekao je portparol policije okruga Orange Jim Amormino.

Još tri osobe su ubijene u narednih 25 minuta nakon krađe automobila u mjestima Tustin i Santa Ana. Amormino nije mogao da potvrdi da je pucnjava povezana sa krađom automobila.

Napadač se ubio na jednoj raskrsnici u Tustinu. Motiv pucnjave još nije poznat, kao ni da li su se žrtve međusobno poznavale ili su poznavale napadača.

Portparol policije rekao je da žrtve najvjerovatnije nisu bile međusobno povezane i da je riječ o nasumičnom napadu.