Neidentifikovani napadači
0

Najmanje 40 sirijskih vojnika i vladinih službenika ubijeno u Iraku

FENA
Najmanje 40 sirijskih vojnika i vladinih službenika ubijeno je u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbar, saopćili su zvaničnici u Bagdadu.

Oni su bili među grupom koja je pobjegla preko granice u Irak kako bi izbjegla napad antivladinih pobunjenika, navodi Reuters riječi iračkih zvaničnika.

Grupa je vraćena nazad na granicu, gdje su ih napali neidentifikovani naoružani ljudi, javio je Reuters. Iračani su također među ubijenima.

Siriju razdire dvogodišnji sukob.

Desetine hiljada ljudi izgubili su živote dok se snage lojalne predsjedniku Bašaru al-Asadu bore s onima koji se protive njegovoj vladavini.

Grupa sirijskih vojnika i vladinih službenika ušla je u Irak preko graničnog prelaza Yaarubiyeh tokom vikenda, dok su antivladini pobunjenici pokrenuli napad u toj regiji.

Oni su napadnuti iz zasjede u Akashatu, dok su se vraćali na granični prelaz al-Waleed, saopćio je visoki irački zvaničnik za Reuters.

"Napadači su postavili zasjedu i ubili 40 ljudi, od kojih su neki bili irački vojnici koji su štitili konvoj", dodao je on, a prenosi BBC.