Svijet
5

Na sjeveru Francuske muškarac ubio tri osobe i izvršio samoubistvo

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Tridesetogodišnji Francuz je ubio tri osobe, od kojih i svoju bivšu djevojku u novogodišnjoj noći u blizini Arrasa (na sjeveru), prije nego što se ubio.

Prema prvim rezultatima istrage, raskid koji je teško prihvatio bi mogao biti motiv za ovaj gest bolničara, najvjerovatnije nepoznatog pravosuđu prije nesreće, prema tužilaštvu.

Oko 01:00 sati ujutro (23:00 sati po srednjoevropskom vremenu), ovaj muškarac je pozvan na porodični doček kojem je prisustvovalo sedam osoba u Sainte-Catherinu, na sjeveru zemlje.

"On je odmah napao svoju bivšu djevojku, dvije osobe su stale između njih i tada je počela pucnjava", rekao je za novinsku agenciju AFP Adam Chodkiewiez, zamjenik tužioca Arrasa.

Bilans je vrlo težak: troje mrtvih, bivša djevojka napadača i dva muškarca od pedesetak godina, kao i dvoje povrijeđenih, od kojih jedno teško.

Dvije osobe koje su prisustvovale dočeku su alarmirale hitnu službu. Vrlo šokirane, preuzele su ih vatrogasci.

Napadač je zatim otišao u svom automobilu prije policijske potjere.

Nakon kratke potjere, napadač se parkirao u blizini bolničkog centra u Arrasu. "Prije nego što su policajci izašli iz automobila, on je pucao u sebe i izvršio samoubistvo", rekao je Chodkiewiez.