Svijet
0

Na sjeverozapadu Pakistana i u Karačiju ubijeno 17 talibana

FENA
Foto: AFP/USCF-HO/File
Foto: AFP/USCF-HO/File
Sedamnaest talibana ubijeno je u petak navečer i u subotu u Pakistanu u plemenskoj zoni Južnog Waziristana, uporištu talibanskog zapovjednika Baitullaha Mehsuda i u Karačiju, gdje su pripremali napade, objavile su pakistanske vlasti.

Pakistanska vojska ubila je 12 pobunjenika u subotu u plemenskom području Južnoga Waziristana, javio je zvaničnik lokalne policije.

"Dva pakistanska aviona bombardirala su talibanska skloništa u zonama Makeen i Laddha, ubivši deset talibana a povrijedivši 15 drugih", izjavio je on.

Makeen i Laddah smatraju se glavnim uporištima Talibanskog pokreta Pakistana Baitullaha Mehsuda u Južnom Waziristanu, koji je odgovoran za mnogobrojne krvave napade posljednje dvije godine u toj zemlji.

U subotu su pakistanske snage ubile dva talibana a povrijedile tri odgovarajući na napad pobunjenika na jedan od njihovih kampova u Wani, glavnome gradu Južnoga Waziristana, javio je zvaničnik lokalne vlade.

U Karačiju je policija ubila pet terorista, povezanih s Talibanskim pokretom Pakistana (TTP), koji su pripremali napade u gradu.