Njemačka
0

Na lotu osvojen Jackpot od 35 miliona eura

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Treći po redu najveći Jackpot u povijesti njemačkog lota, u visini od 35 miliona eura, osvojila su dva zasad anonimna igrača iz Bavarske i Donje Saske, saopćila je uprava tvrtke Deutsche Lottoblock u ponedjeljak u Stuttgartu.

"Dva igrača su pogodila dobitnu kombinaciju od šest tačnih brojeva i superbroja i svakom pripada po 17,5 miliona eura", saopćio je Njemački državni loto. Glasnogovornik Lotta Herbert John najavio je da će dobitnika savjetovati kako se ponašati u novonastaloj situaciji.

"Preporučit ćemo im da ne daju odmah otkaz nego da pričekaju da se situacija smiri", rekao je John. On je naglasio da je posebno važno vijest o dobitku "saopćiti što manjem broju ljudi".

Savjetnik uprave West-Lotta iz Muenstara Bernd Willers kao "posebno razborite" hvali jedan bračni par koji o dobitku na lotu u visini od 880.000 eura "nisu obavijestili ni vlastitu djecu".

"Puno novca samo stvara jal", zaključio je Willers.

Osim dvojice koji su pogodili Jackpot, što znači šest tačnih brojeva od 1 do 49 plus jedan tzv. superbroj od 0 do 9, šest igrača je "dobilo šesticu", koja je u ovom kolu svakom od njih priskrbila po 424.000 eura.

Zanimljivo je da stručnjaci odgovaraju upravo od biranja brojeva koji su odnijeli Jackpot jer da se brojevi do 31 često zaokružuju kao datumi rođendana, godišnjica braka i slično, što uvećava mogućnost broja dobitnika a time i smanjenje svote nagrade.

Najveći dosadašnji Jackpot u visini od 45 miliona eura, prenosi Hina, osvojen je u decembru 2007.