Uzbuna na Heathrowu
0

VIDEO / Na letu iz Londona za Dubai tri osobe uhapšene

Sarajevo-x.com
Panika u avionu (Foto: SKY)
Panika u avionu (Foto: SKY)
Aerodrom Heathrow u Londonu bio je u petak pod uzbunom nakon što su tri Britanca uhapšena na letu EK004 za Dubai, pod sumnjom da su namjeravali baciti bombu prije uzlijetanja.

Naoružana policija ukrcala se na let aviokompanije Emirates Airlines i uhapsila putnike od 58, 48 i 36 godina, nakon što su ih alarmirali drugi putnici.

Scotland Yard kasnije je saopštio da su sumnjali na bombaški napad, a prema nekim izvještajima, muškarci su prije incidenta pili, saznaje Telegraph.

Jedan od putnika, Cameron McLean, izjavio je da je pet naoružanih policajaca ušlo u avion te da su potom stavili lisice na ruke jednog čovjeka, prije nego što su ga odveli.

"Mislim da je bio bijelac. Bio je tu još jedan, ali ga nisam vidio", izjavio je te dodao kako je polijetanje aviona prolongirano za osam sati popodne.

Glasnogovornik aviokompanije je potvrdio navode o incidentu, ali dodao da aerodrom zbog ovoga ipak nije bio zatvoren.

Policija i dalje provodi istragu i zahvaljuje putnicima i posadi na saradnji i strpljenju, ali je ovaj događaj, uprkos pokušaju smirivanja, pobudio velike tenzije i paniku, posebno nakon slučaja Nigerijca Umara Farouka Abdulmutallaba, kojem se sudi za pokušaj bombaškog napada na letu za Detroit.