Svijet
0

MVPEI: I dalje traju napori za oslobađanje otetih Hrvata

FENA
Nigerijski militanti; Foto: AFP
Nigerijski militanti; Foto: AFP
Napori za oslobađanje dvojice Hrvata i jednog Crnogorca otetih u nedjelju u Nigeriji i dalje traju, doznaje u srijedu Hina iz Ureda glasnogovornika MVPEI-a.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija "u stalnoj je komunikaciji sa svim relevantnim čimbenicima koji mogu dovesti do pozitivnog rješavanja slučaja otetih dvojice hrvatskih i jednog crnogorskog državljanina u Nigeriji".

Isto tako ministarstvo je u stalnom je kontaktu s obiteljima radi njihovog obavještavanja o razvoju situacije i svim poduzetim radnjama.

Međutim, MVPEI ponovno ističe da zbog sigurnosti otetih i u interesu pozitivnog rješenja tog slučaja nije u mogućnosti iznositi pojedinosti u javnost te da će o informacijama, koje ne bi kompromitirale uspješan ishod, javnost biti izvještena.

Hrvatski državljani Renato Garma i Mate Luša, te državljanin Crne Gore Milan Smolović oteti su u nedjelju u 23.00 sata u Nigeriji.

Tvrtka HydroDive, koja zapošljava otete Hrvate i Crnogorca, objavila je u utorak da surađuje s nigerijskim vlastima kako bi pomogla njihovom sigurnom oslobađanju.

Zaposlenici stranih naftnih kompanija u Nigeriji, šestom svjetskom proizvođaču nafte, česta su meta napada oružanih skupina koje otmicama žele ostvariti političke ciljeve, ali i zaraditi na otkupnini.