SAD
0

Muž i žena umrli zaglavljeni u liftu

Sarajevo-x.com
Sherwood i Caroline Wadsworth
Sherwood i Caroline Wadsworth
Stariji američki bračni par, Sherwood i Caroline Wadsworth, je umro od iscrpljenosti visokom temperaturom nakon što su se zaglavili u liftu u njihovom domu.

Autopsija 90-godišnjeg muškarca i 89-godišnje žene je pokazala da su umrli četiri dana prije nego što ih je pronašla policija. Policiju je pozvao dostavljač novina kojem je bilo čudno to što danima niko od dvoje staraca nije uzimao novine ostavljene ispred vrata njihovog doma.

Istragom se pokušava utvrditi šta je uzrokovalo zaglavljivanje lifta u trospratnoj kući u Georgiji.

Nakon što je dostavljač novina pozvao pomoć, policija je silom provalila u dom nesretnih staraca jer su vrata bila zaključana. Unutra su pronašli samo njihovu mačku. Nedugo zatim su primijetili i lift koji je bio zaglavljen između dvaju spratova. Tjela su pronađena u položaju fetusa, okrenuta jedno prema drugom.

Autopsija je pokazala da su oboje umrli od iscrpljenosti visokom temperaturom, koja je prema procjenama dosegla 35 Celzijusovih stepeni. U liftu nisu imali telefon, pa je svaki pokušaj dozivanja pomoći bio bezuspješan, navodi "Associated Press".

Sin tragično preminulog para, Wesley Wadsworth, kaže da su se njegovi roditelji ranije žalili na probleme sa liftom.

Godišnja inspekcija privatnih liftova se ne obavlja kao što se to čini kod javnih liftova, nego se za njihovu ispravnost brine isključivo vlasnik objekta.

Wesley je dodao da je bio svjestan da bi mu roditelji mogli brzo umrijeti jer su bili stari, ali da nije očekivao da će njihova smrt biti ovako užasna.