Los Angeles
0

Muškarac pronađen mrtav u toaletu na aerodromu

Sarajevo-x.com
Čistač aerodromskog toaleta je otkrio tijelo mrtvog muškarca svezanih ruku iza leđa i sa plastičnom kesom na glavi na Internacionalnom aerodromu u Los Angelesu, piše "Daily Mail".

Policija vjeruje da je tridesetpetogodišnjak čije je tjelo pronađeno sklupčano u muškom toaletu aerodroma u srijedu ujutro počinio samoubistvo.

Muškarac čiji identitet tek treba biti otkriven je policiji poznat kao mentalni bolesnik koji je i prethodno pokušao izvršiti samoubistvo.

Tragovi krvi nisu pronađeni kao ni povrede na tijelu ovog muškarca.

Prema riječima detektiva Marka Morgana, muškarac je stavio plastičnu kesu na glavu i jaknom stegao svoj vrat, a potom ruke stavio iza svojih leđa i stegao ih plastičnom vezicom.

Policija misli da je ruke svezao zbog toga da ne bi mogao odustati od pokušaja samoubistva.

Kod muškarca rođenog 1975. godine je pronađena aktovka sa nekim ličnim stvarima među kojima je i oporuka. Oproštajno pismo nije pronađeno.

U aktovci su pronađeni i dokumenti o obrazovanju i materijali koji su ukazuju na to da je ovaj muškarac bezuspješno pokušavao naći posao.

Pronađeni su i dokumenti u kojim se potvrđuje da je ranije pokušao izvršiti samoubistvo i da je stavljen pod psihijatrijski nadzor.

LAX je šesti najprometniji aerodrom u svijetu koji ima direktne letove prema Sjevernoj i Južnoj Americi, Evropi, Aziji i Bliskom Istoku.

Oko 29 miliona putnika je prošlo ovim aerodromom u prvoj polovini ove godine, a prosječno 236.000 ljudi koristi se njime svaki dan.