Afera News of the World
0

Murdochov sin se izvinio zbog špijuniranja

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Sin medijskog magnata Ruperta Murdocha saopćio je danas da će kompanija "News International", u okviru koje je poslovao prije pet dana ugašeni tabloid "News of the World", u vodećim britanskim listovima objavljivati poruke izvinjenja građanima zbog skandala oko prisluškivanja telefona.

"U budućnosti ćemo uz to objavljivati obavještenja o koracima koje smo preduzeli u vezi sa počinjenim greškama", rekao je James Murdoch, izvršni direktor međunarodnog poslovanja matične kompanije iz New Yorka "News Corp."

Murdoch mlađi je, pored toga, kazao da je formiran nezavisni Odbor za upravu i standarde koji će postavljati i provoditi jasna pravila poslovanja, javio je AP.

U međuvremenu, britanski premijer David Cameron pozdravio je odluku dosadašnje izvršne direktorice kompanije "News International" Rebecce Brooks da podnese ostavku zbog skandala oko prisluškivanja javnih ličnosti, ističući da smatra da je riječ o ispravnom potezu.

Njenu odluku pozdravio je i lider opozicione Laburističke stranke Edward Miliband, ističući da "niko u ovoj zemlji ne treba da bude na vlasti a da ne preuzme odgovornost".