Svijet
0

MUP Srbije: Uhapšen brat osuđenog za ubistvo Đinđića

FENA
Ispred Specijalnog suda u Beogradu u srijedu je uhapšen Đorđe Krsmanović, brat Dušana Krsmanovića, jednog od osuđenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Đorđe Krsmanović je uhapšen radi upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine zbog ranije izvršenih krivičnih djela, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

On je došao u Specijalni sud na izricanje presude pripadnicima rasformirane Jedinice za specijalne operacije (JSO) i "zemunskog klana" za ubistvo Đinđića, a uhapšen je po okončanju postupka.

Njegov brat Dušan Krsmanović, pripadnik "zemunskog klana", osuđen je na 30 godina zatvora za učešće u ubistvu Đinđića.

Za organizaciju ubistva premijera nekadašnji komandant JSO-a Milorad Ulemek Legija osuđen je na 40 godina zatvora, a na istu kaznu osuđen je i bivši pomoćnik komandanta iste jedinice Zvezdan Jovanović

Nekadašnji pripadnik JSO-a Željko Tojaga osuđen je na 30 godina zatvora, bivši pripadnik JSO-a Saša Pejaković osuđen je na osam godina zatvora, a nekadašnji radnik BIA-e Branislav Bezarević osuđen je na 30 godina zatvora.

Pripadnici "zemunskog klana" Aleksandar Simović, Ninoslav Konstantinović, Vladimir Milosavljević i Sretko Kalinić osuđeni su na po 35 godina zatvora dok su članovi te kriminalne grupe Miloš Simović i Mlan Jurišić osuđeni na po 30 godina zatvora.