Svijet
0

MUP Makedonije: Videozapis koji je objavio HTV sliči na krivotvorinu

FENA
Videozapis naoružane skupine Albanaca u Makedoniji koji je u srijedu objavila Hrvatska televizija sliči na falsifikat, priopćilo je u četvrtak ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije.

Videozapis koji je u srijedu navečer objavljen u središnjem dnevniku HTV-a na kojem se vidi naoružana albanska skupina, navodno na teritoriju Republike Makedonije snimljen je mobilnim telefonom, navodi se u priopćenju makedonskog MUP-a.

U video zapisu snimljene osobe izjavljuju da su spremne suprotstaviti se takozvanoj srpskoj vojnoj formaciji garda cara Lazara te da ih navodno obučavaju makedonske sigurnosne snage.

Makedonski MUP detaljno će analizirati snimku, ali pošto je napravljen mobitelom slici na falsifikat koji može napraviti bilo tko ima oružje i pristojan mobilni telefon, zaključuje se u priopćenju.

Hrvatska televizija je u srijedu objavila da je došla u posjed ekskluzivnih snimki albanskih gerilskih postrojbi iz okolice Kumanova koje se, kako same kažu, organiziraju kao zaštitne snage i protuteža navodnom naoružavanju Srba na tom području.