SAD
0

Mukasey se oporavlja nakon kolabiranja

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Američki ministar pravosuđa Michael Mukasey, koji je u četvrtak navečer kolabirao držeći govor na jednom skupu u Washingtonu, u petak se osjeća bolje a bolničke pretrage nisu pokazale znakove moždanog udara ili srčanih tegoba, objavila je glasnogovornica Ministarstva pravosuđa.

Glasnogovornica Gina Talamona rekla je novinarima da se Mukasey (67) oporavlja u Sveučilišnoj bolnici "George Washington", gdje prolazi dodatne pretrage.

"Nema naznaka da je on pretrpio moždani udar ili neki incident povezan sa srcem. Čini se da je to bila kratka nesvjestica zbog premorenosti", kazala je Talamona.

Mukasey je, po njezinim riječima, imao vrlo naporan dan prije nego što je otišao u hotel u Washingtonu održati ključni govor na svečanoj večeri Federalističkog društva, konzervativne pravničke udruge.

Tokom govora počeo je nejasno izgovarati riječi, tresti se i padati, ali su ga uhvatila trojica muškaraca koji su stajali blizu.

Predsjednik George W. Bush telefonirao je Mukaseyu u petak ujutro kako bi mu poželio brzi oporavak, izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino, dodajući kako Mukasey "zvuči dobro" i dobija "izvrsnu skrb".

Bush je 2007. imenovao umirovljenog njujorškog suca Mukaseya za ministra pravosuđa, nakon ostavke njegova prethodnika Alberta Gonzalesa, zbog afere sa smjenjivanjem osam saveznih tužitelja, zbog navodne političke nepodobnosti.