Boluje od raka prostate
0

Mugabe vodi bitku za život, smješten u bolnicu u Singapuru

Klix.ba
Robert Mugabe
Robert Mugabe
Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe dugo boluje od raka prostate, ali sada je javljeno da se bori za život u bolnici u Singapuru. Njegova supruga Grace Mugabe, kao i bliža rodbina, odletjeli su privatnim avionom kako bi bili pored njega.

Predsjednik Mugabe, kojeg mnogi nazivaju tiraninom, posljednjih nekoliko godina je na terapiji u pokušaju da se izliječi. Postoje navodi prema kojima je vlast predao ministru odbrane Emmersonu Mnangagawai. Sastanak Vlade Zimbabvea zakazan za danas je odgođen bez objašnjenja, prenosi Daily Mail.

Glasnogovornik Vlade je rekao da je vođa države, koji je na vlasti od 1980. godine, otišao da podrži kćerku Bonu pri upisu na Univerzitet u Singapuru, ali pošto je upis tek u septembru, mnogi odbacuju ovo opravdanje.

U februaru je Mugabe proslavio 88. rođendan u glavnom gradu Harareu, a na zabavi, koja je koštala oko 800.000 eura, je tvrdio da je izuzetno zdrav.

Kada je Mugabe došao na vlast prije 32 godine, mnogi su u njega gledali kao u spas nakon višegodišnje vlade bijelog čovjeka. Međutim, Mugabe nije donio spas, naprotiv, važi za jednog od najozloglašenijih tirana današnjice.