Horor u švicarskom zoo vrtu
0

Mrki medvjed zamalo na smrt rastrgao čovjeka

Sarajevo-x.com
U švicarskom zoološkom vrtu odigrala se nevjerovatna drama prije nekoliko dana. Naime, 25-godišnji mentalni bolesnik uskočio je u medvjeđi brlog i to ravno u ralje ogromnog mrkog medvjeda.

Posjetioci zoološkog vrta su u jednom trenutku ugledali mladića kako se baca u medvjeđi brlog, a medvjed ga je odmah napao pokušavajući ga, doslovno, rastrgati. Bacio se na leđa mladića, vukao ga po brlogu i grizao.

Prestravljeni posjetioci su odmah počeli gađati medvjeda kojeg je sve to još više jazjarilo, no na sreću ubrzo su došli policajci, a jedan od njih je upucao medvjeda u prsa pri tome ga teško ranivši.

Nekoliko trenutaka nakon toga medvjed je pustio nesretnog mladića kojeg je ekipa hitne pomoći odmah iznijela iz brloga, krvavog i veoma teško povrijeđenog. Mrki medvjed je odmah zatvoren u pećinu, i kako javljaju mediji, u smrtnoj je opasnosti, te ga veterinari pokušavaju spasiti antibioticima.
„Šetao sam s djevojkom kad sam u jednom trenutku čuo uzašne krike. Pogledao sam i vidio medvjeda kako doslovice pokušava rastrgati nesretnog čovjeka. Neki su vrištali tražeći kamenje kojim će gađati medvjeda, no većina je bila u šoku. Još uvijek mogu vidjeti taj užasni prizor kad zatvorim oči“, kazao je jedan od posjetilaca zoološkog vrta koji je prisustvovao tom nesretnom događaju.