Svijet
35

Monstrum iz Clevelanda tjerao tri žene da slave dan otmice kao rođendan

Klix.ba
Otkako su tri Amerikanke oslobođene iz dugogodišnjeg zarobljeništva, svakog dana isplivavaju novi, strašni detalji njihovog zatočeništva u "kući strave" u Clevelandu.

Rodica jedne od djevojaka kazala je novinarima New York Daily Newsa da su žene svake godine morale slaviti dan svoje otmice kao vlastiti rođendan.

Ariel Castro, koji je u međuvremenu optužen za silovanje i otmicu, donosio bi im tog dana tortu, a one su bile primorane naprave večeru kako bi "proslavile" taj dan.

Amanda Berry, koja je uspjela krišom nazvati 911 i spasiti sebe i druge dvije žene, u zatočeništvu je rodila kćerku, kojoj je danas šest godina. Berry je bila primorana da se porodi u gumenom dječijem bazenu, a pomagala joj je Michelle Knight, najstarija od tri zarobljenice.

Knight je ispričala da je Castro, dok je Amanda rađala, stajao iznad njih i prijetio im da će ih ubiti ako dijete ne preživi. Michelle je kazala da je i sama pet puta zatrudnjela, ali je svaki put pobacila jer ju je Castro udarao u stomak i izgladnjivao.

Gina DeJesus policiji je ispričala kako ju je Castro neprestano silovao, ali ne vjeruje da je ikad s njim zatrudnjela. Gina je bila prijateljica Castrove kćerke, a njegov sin Antony ispričao je policiji da ju je upravo prijateljstvo sa njegovom sestrom koštalo slobode i dugogodišnje torture.

On je ispričao kako se njegov otac ponudio da jednog dana poveze Ginu kući. Nesretna djevojka je pristala i ne sluteći šta je čeka.

Castro je nakon hapšenja priznao zlodjela koja mu se stavljaju na teret, dok su njegova braća, Onil i Pedro, oslobođeni optužbi.

Podsjetimo, Michele Knight nestala je 2002. godine, kada je imala 20. godina. Amanda Berry nestala je 16. aprila 2003. godine. Imala je samo 16 godina. A Gina DeJesus je imala 14 godina kada su je oteli. Njih tri su spašene prije nekoliko dana zahvaljujući pozivu Amande Berry.