Svijet
1

Monica Lewinsky Clintonu: Mogla bih skinuti svu odjeću sa sebe

Klix.ba
Bill Clinton i Monica Lewinsky (Foto: AFP)
Bill Clinton i Monica Lewinsky (Foto: AFP)
Na do sada neobjavljenom snimku Monica Lewinsky poručuje nekadašnjem američkom predsjedniku Billu Clintonu kako bi "mogla skinuti svu odjeću sa sebe ukoliko on pristane da se tajno vide".

Snimak na kojem nekadašnja stažistica u Bijeloj kući očajno pokušava namamiti Clintona da se sretnu, dostavljen je National Enquireru nakon što ga je pronašao čistač kojeg su unajmili njeni prijatelji.

Smatralo se da je četverominutni snimak, nastao u novembru 1997. godine, uništen nakon što je afera otkrivena 1998. Na snimku, tada 24-godišnja Lewinsky govori Clintonu kako planira biti uporna u svojoj želji da se vide te da je "preslatka da bi je se ignorisalo" i nudi mu dvije opcije – da se sretnu u njegovom uredu ili da zajedno gledaju film.

"Budući da znam da ćeš sutra navečer biti sam, imam dva prijedloga za tebe, a nijedan ne uključuje to da se nećemo vidjeti. Mogla bih skinuti odjeću i... Znam da bi uživao. Nadam se da ćemo se vidjeti kasnije i da ćeš slijediti moj scenarij i učiniti što želim", rekla je Lewinsky.

Clintonu je rekla i da kaže svojoj sekretarici da mu isplanira raspored tako da se mogu vidjeti bez službeno zabilježenog sastajanja.

"U međuvremenu, mogla bih se brzo ušunjati i mogli bismo imati lijepo malo druženje od 15-ak minuta do pola sata. Kako god ti želiš", rekla je Lewinsky.

Enquirer javlja kako je Lewinsky snimak pustila Lindi Tripp, koja je kasnije razotkrila snimke telefonskih razgovora Lewinsky i Clintona.

Tripp navodi kako je snimak čula 20. novembra 1997. te da je sutradan odnesen u Ovalni ured, ali da nije poznato da li je do susreta zaista došlo. Lewinsky na snimku kaže kako ga je snimila, jer ne bi mogla da se suoči sa još jednim pisanjem pisma Clintonu.

Enquirer navodi kako su snimak i ljubavna pisma koja je Lewinsky pisala Clintonu pronašao čistač kojeg su unajmili njeni prijatelji.

"Planirao sam sve uništiti krajem 1998. godine, ali sam iz nekog razloga sačuvao ovaj materijal", rekao je čistač.

Lewinsky je imala samo 22 godine kada je imala prvi od devet navodnih seksualnih odnosa sa američkim predsjednikom, u periodu od novembra 1995. do marta 1997. godine. Kako nije mogla pobjeći od narušenog ugleda, 2005. je preselila u Englesku.