Supruga naftnog tajkuna
0

"Moj muž ostaje u zatvoru"

SRNA
Mikhail Kodorovski
Mikhail Kodorovski
Supruga nekadašnjeg naftnog tajkuna Mikhaila Kodorovskog, Ina Kodorovski, kaže da nema nadu da će njen suprug sutra biti oslobođen po drugoj optužnici koja ga tereti za pronevjeru i pranje novca, javlja RIA Novosti.

"Moj muž će ostati u zatvoru sigurno do 2012. godine, a poslije ko zna šta će se dogoditi", rekla je Ina Kodorovski u intervjuu za magazin "Snob".

Ona je rekla da je sigurna da njen suprug neće popustiti bez obzira na presudu. 

Komentarišući tvrdnje da je Kodorovski možda umiješan u ubistvo Vladimira Petukova, gradonačelnika Neftejuganska, ona je rekla da je njen muž nevin.

"Dobro ga poznajem. On nije takva osoba i ne bi mogao gaziti preko leševa", rekla je Ina Kodorovski.

Ona je odbacila mogućnost da napusti Rusiju i preseli se u neku drugu zemlju. "Važno je za mene da budem ovdje i da ovdje odgajam svoju djecu. I ja i muž mislimo tako", rekla je ona.

Sud u Moskvi sutra će saopštiti presudu Kodorovskom i njegovom poslovnom partneru Platonu Lebedevu, koji su optuženi za pronevjeru 218 tona nafte iz nekadašnje kompanije Jukos" i pranje oko 97,5 miliona dolara profita.
Kodorovski i Lebedev već su sedam godina u zatvoru zbog utaje poreza, a ukoliko ih sud sutra proglasi krivim po drugoj optužnici oni će provesti u zatvoru još sedam godina. Oni tvrde da su nevini i da su optužnice protiv njih politički motivisane.

Komentarišući slučaj "Kodorovski", ruski premijer Vladimir Putin rekao je kada da "lopov treba da bude u zatvoru". "Naši sudovi su najhumaniji na svijetu", rekao je Putin.