Svijet
0

Mladi Britanci žele vidjeti Williama kao kralja

Sarajevo-x.com
Mladi Britanci zdušno podržavaju monarhiju i posebno su zainteresovani da vide princa Williama kao kralja. Kate Middleton, Williamova djevojka, također je popularna među mladima jer čak 70% njih smatra da bi ona bila "odličan dodatak" kraljevskoj porodici.

Anketa provedena pod pokroviteljstvom Discovery Channela pokazala je da mladi Britanci između 18 i 24 godine podržavaju monarhiju u svojoj zemlji, a da na mjestu kralja žele vidjeti princa Williama.

Istraživanje je rađeno na 1.004 ljudi od kojih je čak 70% je podržalo postojanje monarhije u državi.

Kraljica Elizabeta II koja je na tronu najduže u historiji Velike Britanije, vrlo je popularna među mladim ljudima i čak 81% želi da ona tu ostane do svoje smrti.

Kate Middleton s kojom je William nakratko prekinuo, a sada su ponovno zajedno, također je omiljena među mladima. Naime, njih 80% misli da bi ona bila "dobar dodatak" kraljevskoj porodici.

Za razliku od sina, princ Charles još uvijek ne kotira dobro među građanima Velike Britanije, naročito nakon vjenčanja s Camillom.

Camilla Parker Bowles je u javnosti još uvijek glavni "krivac" za raspad braka preminule princeze Diane i princa Charlesa. Čak 50% ispitanih smatra da ona nikada neće moći biti popularna i voljena kao Diana.