Tragedija na Siciliji
0

Mladenci pozirali sa pištoljima pa upucali fotografa u glavu

Sarajevo-x.com
Fotograf na vjenčanju upucan je u glavu nakon što je zamolio mladence da poziraju sa pištoljima na velikoj proslavi, objavila je italijanska policija.

Četrdesetpetogodišnji Calogero Scimea pogođen je u glavu nakon što je jedan pištolj opalio. Nesretni fotograf umro je pred prestravljenim mladencima, Valentinom Anitrom (22) i Ignaziom Licodijom (25) i njihovim roditeljima.

Policija je objavila da se tragedija desila neposredno prije nego što su mladenci trebali krenuli u lokalnu crkvu u blizini Palerma. Mladenci, kojima ovaj dan neće ostati u lijepom sjećanju, ispitani su u policiji.

Istražitelji su rekli da je moguće da se protiv roditelja mladoženje podigne optužnica zbog nemara koji je doveo od ubistva, jer se nesreća dogodila u njihovoj kući.

"Do sada smo uspjeli saznati da je fotograf tražio od roditelja mladenaca da donesu pištolje kako bi mogli pozirati s njima", rekao je Teo Luzi, glasnogovornik policije u Palermu, piše "Daily Mail".

Nesretni Scimea mijenjao je zvaničnog fotografa koji se razbolio. Mladenci su bili šokirani tragedijom, pa je vjenčanje otkazano.