Ne zna ko je otac njenog djeteta
182

Mlada Indijka Rajo je istovremeno u braku sa petericom braće

Klix.ba
Ovo je priča o mladoj Indijki koja je istovremeno u braku sa pet muževa i to sa petericom braće. Rajo Verma (21) živi s njima u jednoj sobi, a spavaju na dekama na podu.

Rajo svake večeri spava sa nekim drugim od peterice braće, što je dovelo do toga da sada ne zna koji od njih je otac njenog 18-mjesečnog sina.

Sve skupa izgleda kao izmišljena priča u koju je teško povjerovati, ali ovo je zaista tradicija u malom selu blizu Dehraduna, u sjevernoj Indiji. Vrlo često se dešava da se žene udaju za braću svoga prvog muža.

Rajo kaže da je u početku sve bilo neobično i za nju, ali da je sada u takvoj situaciji da "ne favorizuje nijednoga od njih na uštrb drugih".

Ova mlada žena i njen prvi suprug Guddu su se vjenčali prije četiri godine, a njihov brak je bio dogovoren. Nakon toga je ušla u brak i sa njegovom braćom Baijuem (32), Sant Ramom (28), Gopalom (26) i Dineshem (19), najnovijim mužem u nizu koji ju je oženio čim je napunio 18 godina.

"Svi imamo seks s njom, ali ja nisam ljubomoran. Mi smo jedna velika sretna porodica", kaže Guddu, prvi suprug koji i službeno ostaje jedini njen partner.

Poliandrija se nekada naširoko prakticirala u Indiji, ali sada je to rijetkost. Sada jedna žena ima više muževa samo u onim područjima gdje dominiraju muškarci.

Smatra se zapravo da je pozadina ovakve tradicije popularni ep Mahabharata, koji je vjerovatno i najveći ep svjetske književnosti, u kojem je Draupadi u braku sa petericom braće.

Majka ove mlade Indijke je također bila u braku sa trojicom braće, a Rajo dodaje kako zapravo u takvoj zajednici dobije puno više pažnje i ljubavi nego većina drugih supruga, prenosi The Sun.