Izgubio izbore
32

Mittu Romneyju nisu pomogle ni "magične" duge gaće

Klix.ba
Mitt Romney
Mitt Romney
Kandidatu za američkog predsjednika Mittu Romneyju ni specijalni donji veš nije pomogao da pobijedi Baracka Obamu u utrci za mjesto u Bijeloj kući.

Roomney je mormon, a prema njihovom vjerovanju, donji veš koji pokriva ramena i seže do koljena štiti vjernike od opasnosti, te i Romney često ima taj veš na sebi. Ipak, na izborima mu to nije pomoglo, pišu agencije.

Romneyjevi protivnici su u vezi sa ovim njegovim vjerovanjem i mjesecima prije izbora zbijali šale, govoreći kako on ne bi trebao biti predsjednik upravo zato što "vjeruje u takve gluposti kao što je magični donji veš".

No, sljedbenici Mormonske crkve, kojih ima 14 miliona, žestoko su stali u odbranu republikanskog kandidata. To očito nije bilo dovoljno te će Obama i naredne četiri godine sjediti u Bijeloj kući.

Magični donji veš prema vjerovanju mormona
Magični donji veš prema vjerovanju mormona
Također, Romney u ovome nije imao ni podršku svoje supruge, koja je tokom predizborne kampanje optuživana da ne poštuje vjerovanje mormona i ne nosi magični donji veš, što je bilo očito u situacijama kada je nosila kratke suknje ili haljine sa kratkim rukavima ili bez rukava.