Svijet
0

Misterija oko ucijenjenog člana kraljevske porodice

Sarajevo-x.com
Bakingemska palača
Bakingemska palača
Iako su dvojica ucjenjivača uhapšeni, a protiv njih je podignuta optužnica za ucjenjivanje i iznudu novca, misterija oko člana britanske kraljevske porodice koji je ucijenjen video snimkom, sve više izaziva znatiželju svjetske javnosti.

Ian Strachan (30) i Sean McGuigan (40) uhapšeni su zbog sumnje da su video snimkom ucjenjivali jednog od članova britanske kraljvske porodice te zbog navodne iznude novca u zamjenu za snimak, izvijestio je Dailymail.

Iako su imena navodnih ucjenjivača poznata, javnost je više zainteresirana da sazna ime ucijenjenog člana kraljevske porodice. Ucjenjivači su naime tvrdili da se na video snimku kojeg oni posjeduju jedna osoba iz kraljevske pordice najprije drogirala, a zatim imala homoseksualni spolni odnos sa drugom osobom.

No zbog sigurnosnih i zakonskih mjera, identitet osobe koja je na snimku još uvijek ne smije biti otkriven. Zbog toga još uvijek se ne znaju spol, godine niti bračno stanje osobe. Ipak, kraljevska porodica strahuje da će identitet ipak isplivati u javnost, a tada nikakve zakonske mjere neće pomoći.