Nepal
0

Ministarka pretukla lokalnog zvaničnika

SRNA
Kancelarije lokalne uprave u okrugu na jugu Nepala danas su zatvorene u znak protesta jer je ministarka poljoprivrede išamarala najvišeg lokalnog zvaničnika.

Ministarka za poljoprivredu i saradnju Karima Begum udarila je muškarca pet puta jer po nju na aerodrom nije poslao nov automobil.

Kada se šef lokalne uprave Durga Prasad Bandari usprotivio zbog njenog ponašanja, ona ga je napala ponovo i polomila mu naočale, prenosi BBC.

Bandari je uputio protest u pisanom obliku nepalskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje se izvinilo. Ministarka to još nije učinila.

Incident se dogodio juče, kada je po ministarku koja je došla u posjetu gradu Birgundž na aerodrom poslat stari automobil.

Bandari je izjavio da je bio šokiran udarcima, koje je primio dok je stajao u redu kako bi poželio dobrodošlicu ministarki.

Begum je rekla da zna da kancelarija lokalne uprave posjeduje nov automobila i da je očekivala da će se voziti u njemu. Ona je dodala da joj šef lokalne uprave slanjem starog vozila nije ukazao poštovanje.