Iran
0

Ministar Salehi tvrdi da su "neprijatelji Sirije" poraženi

FENA
Ali-Akbar Salehi (Foto: AFP)
Ali-Akbar Salehi (Foto: AFP)
Iranski ministar vanjskih poslova Ali-Akbar Salehi izjavio je u srijedu da su neprijatelji Sirije poraženi, javila je iranska novinska agencija Mehr.
  • Neprijatelji Sirije su poraženi i sirijska vojska korak po korak nadjačava militante, navodi agencija Salehijevu izjavu.

  • Sirija je na putu da obnovi mir, izjavio je iranski ministar vanjskih poslova nakon sjednice vlade u srijedu, prenosi Xinhua.

Naglašavajući da bi sirijska opozicija trebala ući u dijalog s vladom, Salehi je izjavio da je Iran spreman da posreduje u pregovorima između vlade i opozicije.

Iranski ministar odbrane, brigadni general Ahmad Vahidi, u srijedu je odbacio navode o prisustvu iranskih vojnih snaga u Siriji, opisujući ih kao propgandu stranih medija koji zataškavaju prisustvo stranih "terorista" u toj zemlji, javila je državna novinska agencija Irna.

Iran, bliski saveznik Sirije, oštro se protivi svakoj formi strane intervencije u Siriji, ali je pozvao sirijsku vladu da sasluša zahtjeve svog naroda i da provede reforme.