Njemačka
0

Ministar kritiziran zbog kupnje Ferrarija

FENA
Ulrich Goll
Ulrich Goll
Ministar pravosuđa i političar njemačkih Liberala (FDP) Ulrich Goll našao se u srijedu na udaru kritika nakon kupnje Ferrarija i iznošenja razloga za nabavu skupocjenog automobila u jednom sedmičnom magazinu za žene, javljaju u srijedu agencije.

"Kupnja Ferrarija je potpuno emotivna odluka jer je time ostvarena želja iz mladosti", rekao je njemački političar za list "Bunte".

On je objasnio da dok je na putu sa svojom sedmočlanom porodicom "u svakom slučaju" koristi "Mercedes GL" dok je Ferrari "automobil za posebne trenutke".

"Vožnjom Ferrarija po Italiji sam ostvario životni san", rekao je ministar koji posjeduje još i Porsche 911, te jedan Harley-Davidson motocikl.

Prema procjenama dnevnika "Bild", rabljeni Ferrari 360, ministra je stajao oko 100.000 eura.

Mediji i opozicioni političari u Baden-Wuertenbergu, čiji su stanovnici poznati po štedljivosti i skromnom načinu života, zasad se ne pitaju kako je ministar uspio stvoriti ovakav vozni park plaćom ministra pravosuđa koja iznosi oko 10.000 eura bruto mjesečno, već dovode u pitanje moralnu i ekološku stranu njegova odabira i istupa u javnosti.

"Ja bih se sramio ovakvog automobila. Gospodin Goll očito nije u skladu s vremenom niti kad je zaštita okoliša u pitanju", rekao je gradonačelnik Tuebingena i političar Zelenih Boris Palmer.

Goll se opravdao da svoj Ferrari, koji troši oko 20 litara na 100 km, vozi "vrlo rijetko".