Svijet
0

Miloševićev grob proboden kolcem u sklopu performansa

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Miroslav Milošević iz Požarevca, zvani Mile Fotograf, izveo je u noći u subotu "performans", tako što je grob Slobodana Miloševića probio glogovim kolcem, a sve u znak protesta protiv obilježavanja godišnjeg parastosa, pravoslavne mise zadušnice bivšem srbijanskom predsjedniku, prenosi Glas javnosti.

"U toku ove akcije mobilnim sam se javio policiji i rekao im što trenutno radim, na šta su mi oni odgovorili da pazim da me Milošević rukom ne uhvati iz groba. Pošto sam grob probio kolcem, otišao sam i prijavio se policiji, a sutradan sam i po danu ponovio ovaj performans. Kasnije me je saslušao Milan Šućurović, koji me je nekad nezakonito privodio i rekao da me je, navodno, prijavila snaha pokojnog Miloševića, Milica Gajić, i da će oni prijavu proslijediti tužilaštvu", izjavio je umjetnik Miroslav Milošević.

Prezimenjak ozloglašenog diktatora tvrdi da ga je zvao i Borivoje Tanić, zvani Bora Pekar, kome je Slobodanov sin Marko Milošević vjenčani kum. Tanić je Mili Fotografu u telefonskom razgovoru psovao sina u grobu i prijetio likvidacijom.

"Pošto mi je u požarevačkoj policiji rečeno da me ne mogu zaštititi, otići ću u MUP i od njih zatražiti zaštitu", rekao je Milošević.

Miroslav Milošević je nedavno svjedočio na Općinskom sudu u Požarevcu u procesu zbog tuče ispred kafića "Pasaž" 2000. godine.

Tada su se sukobili prijatelji Marka Miloševića i trojica "otporaša", Momčilo Veljković, Radojko Luković i Nebojša Sokolović. Milošević je posvjedočio da je Marko ne samo organizirao tu tuču već bio i jedan od njenih aktera.