Svijet
0

Miller: Policajci pravilno postupili kada su pucali u Talovića

FENA
Okružna tužiteljica Salt Lake Citya Lora Miler izjavila je da su policajci pravilno postupili kada su pucali u Sulejmana Talovića.

Talović je u Salt Lake Cityu u ponedeljak 12. februara ubio pet osoba. "Policajci su imali zakonsko ovlašćenje za upotrebu smrtonosne sile", rekla je Lora Miler, prenosi u subotu AP.

Agencija podsjeća da je policajac Ken Hamond, koji je bio van dužnosti i bez uniforme, prvi reagovao, otvorio vatru na Talovića i držao ga na nišanu dok nije stiglo pojačanje.

Tužilac smatra da u toj akciji nije bilo greške, ali će Hamondovu akciju razmotriti i zvaničnici grada Ogdena, sjeverno od Salt Lake Citya gdje radi taj policajac.

Guverner Jute i čelnici grada u petak su priredili svečani prijem za pet policajaca koji su učestvovali u akciji, a šef policije Ogdena dodjelio je medalju za hrabrost policajcu Hamondu.

"Žao mi je što nisam ranije reagovao i, možda, uspjeo da spriječim gubitak ljudskih života. Ali, isto tako mi je drago što sam uopšte bio tamo", rekao je Hamond.

Istražitelji, prenosi AP, još nisu otkrili motive ovog zločina, dok rođaci kažu da porodica Sulejmana Talovića namjerava da ga sahrani u Bosni.

AP navodi da je Talović s porodicom stigao u SAD 1998, bježeći od rata na Balkanu.