Svijet
0

Militanti uništili humanitarnu pomoć vrijednu pola miliona eura

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Humanitarna pomoć vrijedna 550.000 eura, koju su finansirali britanski poreski obveznici, završila je u rukama somalijskih militanata povezanih sa Al Kaidom.

Britanska Služba za međunarodni razvoj saopštila je da se pomoć nalazila u skladištima, koje su u novembru 2011. godine zauzeli militanti iz Al Shabaaba.

U saopštenju nije precizirano šta se sve nalazilo u paketima, ali se navodi da je sav materijal uništen tokom napada ili kasnije.

U godišnjem obračunu Službe za međunarodni razvoj navodi se da je 550.000 eura otpisano nakon krađe u periodu između novembra 2011. i februara 2012. godine, koju su izvršili pripadnici Al Shabaaba u Somaliji.

"Služba za međunarodni razvoj radi u nekim od najopasnijih mjesta na svijetu, uključujući Somaliju, jer borba protiv ključnih uzroka siromaštva i nestabilnosti osigurava bezbjedniji svijet i Veliku Britaniju", ističe se u saopštenju.

Zvaničnik britanske službe istakao je da rad u zonama zahvaćenim sukobima i riskantnim državama sa sobom nosi određeni rizik.