Velika Britanija
0

Milioner brutalno pretučen u svom domu

Sarajevo-x.com
Bogati biznismen Michael Pattison (70) i njegova supruga napadnuti su i opljačkani na njihovom imanju u Hertu, Engleska.

Vlasnik ogromnog imanja u Kinsbourne Greenu bio je kod kuće kad su tamo upala tri lopova sa crnim čarapama preko glava. Dogodilo se to navečer oko pola deset po lokalnom vremenu, a Pattison je pretrpio ozbiljne povrede glave.

"Sjedio sam ispred televizije, a moja supruga Janice bila je u drugoj sobi, kad sam osjetio ruku oko vrata koja me stezala", ispričao je milioner. "Jedan od muškaraca mi je pokušao svezati ruke i noge, ali sam se trzao pokušavajući se odbraniti."

Lopovi su ušli kroz prozor na kuhinji i tražili da im otkrije gdje mu stoji sef, a on je govorio da nema sefa u kući, piše Telegraph.

"Uzeli su veliki nož i počeli me tući. Tukli su me po licu i još nečim metalnim", izjavio je pretučeni biznismen sa podlivima oko očiju nakon ukazane pomoći. Prsa ga, kako kaže, jako bole.

Vjeruje da je jedan od napadača bio iz istočne Evrope.

Dok su ga zvjerski tukli, njegovoj supruzi stavili su deku preko glave, a poslije je natjerali da po kući skuplja vrijedne predmete i da im ih preda.

"Srećom, odnijeli su samo nakit u vrijednosti od nekoliko hiljada funti i vazu sa 300 funti u kešu", kaže starac koji je pretrpio gadne povrede, među kojima je i lom rebara i brojne modrice.

Za osumnjičenima, za koje se vjeruje da imaju oko 30 ili 40 godina, policija intenzivno traga.

"Ko god im je rekao da imam sef u kući, dao im je pogrešnu informaciju", poručio je bogataš.