Predomislio se
4

Milijarder radnicima umjesto otkaza dao povišice unatoč Obaminoj pobjedi

Klix.ba
David Siegel
David Siegel
Američki milijarder i pristalica Mitta Romneyja, David Siegel, upozorio je nedavno svojih 7.000 radnika da će dobiti otkaz ukoliko glasaju za Baracka Obamu na predsjedničkim izborima u SAD-u.

No, nakon što je Obama ponovo izabran, Siegel se predomislio, pa je umjesto otkaza radnicima dao povišicu.

"Radit ću najbolje što mogu kako bih održao svoju kompaniju i proširio poslovanje", kazao je Siegel nakon izbora u SAD-u.

Milijarder s Floride nazvan Kralj Versaillesa kazao je da će vidjeti šta budućnost nosi, ali je u međuvremenu odlučio svojim uposlenicima povećati plaće za pet posto.

"Želio sam im pomoći da se nose s teretom koji će im vlada sada 'natovariti'", kazao je Siegel, a piše Huffington Post.

Iako je svojim uposlenicima poslao mail u kojem ih upozorava da će dobiti otkaz ukoliko glasaju za Obamu, on i dalje tvrdi da ni na kakav način nije utjecao na njihovo politčko opredjeljenje.

"Samo sam im poželio sreću. Niti sam ih poticao niti obeshrabrivao. Oni koji su mi vjerovali znali su šta treba učiniti", naglasio je Siegel.

Podsjetimo, u emailu uposlenicima bogati poduzetnik je napisao da stanje ekonomije ne predstavlja prijetnju za radna mjesta, ali da bi ih još četiri godine Obamine administracije itekako mogle ugroziti.

Siegelovo bogatstvo je 2007. godine procijenjeno na milijardu dolara.