Hrvatska
0

Milanović: SDP kreće u sastavljanje vlade

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izrazio je sinoć zadovoljstvo izbornim rezultatom stranke, na temelju objavljenih nepotpunih rezultata, te najavio da SDP kreće u sastavljanje nove hrvatske vlade.

"Smatram to dobrim rezultatom, zahvaljujem građanima na potpori i krećemo u sastavljanje hrvatske vlade", rekao je Milanović u stranačkoj središnjici, uvjeren da će izborni rezultat SDP-a, kada službeni rezultati budu konačni i kada im se pribroje glasovi iz velikih gradova, biti još bolji.

"Prebrojavanje još traje", dodao je.

Milanović je izvijestio da je sinoć telefonski razgovarao s predsjednikom države Stjepanom Mesićem, ali da, za razliku od čelnika HDZ-a Ive Sanadera, ne želi u javnosti govoriti o tom razgovoru jer je, kaže, bio diskretan.

Podsjetio je na izjavu predsjednika Mesića da će mandat za sastavljanje vlade povjeriti onome tko mu dokaže da ima potporu većine u novom sazivu Hrvatskog sabora.

"U ovom trenutku krećemo u razgovore, pregovore i konzultacije (s potencijalnim partnerima) i siguran samo da ćemo u tome uspjeti", poručio je Milanović popraćen gromoglasnim pljeskom SDP-ovaca.

DP će, naglasio je, o sastavljanju vlade razgovarati sa svima koji smatraju da Hrvatskoj treba zaokret, te nova, poštenija i bolja vlada.