Srceparajući govor prve dame
0

Michelle Obama: Barack je još uvijek isti onaj čovjek u kojeg sam se zaljubila

Klix.ba
Michelle Obama održala je u utorak veče govor svog života na konvenciji demokarata u gradu Charlotte pozivajući glasače da podrže njenog supruga te da ga gledaju ne samo kao vođu države već kao brižnog supruga i oca koji razumije strahove i borbe Amerikanaca.

Michelle je dobila udarni termin prve večeri konvencije Demokratske stranke, a kada je izašla za govornicu, zvučala je samouvjereno, iskreno i politički zrelo. Prva dama SAD strastveno je branila svog supruga, koji vodi tijesnu bitku sa Mittom Romneyjem za predsjednika SAD.

"Nakon toliko borbe, pobjeda i trenutaka koji su mog supruga stavili na kušnju na načine na koji nisam nikada mogla zamisliti, vidjela sam iz prve ruke da biti predsjednik ne mijenja vas i vašu suštinu već otkriva ono ko ste, a Barack je još uvijek onaj čovjek u kojeg sam se zaljubila", kazala je Michelle, a u dvorani su se začuli povici "još četiri godine".

Prva dama se u svom govoru osvrnula na njen odnos s Barackom, koji traje već 23 godine. "Oboje smo odrasli u porodicama koje nisu imale mnogo u smislu posjedovanja materijalnih stvari, ali koje su nam dale nešto mnogo vrijednije - bezvjetnu ljubav, nepokolebljivu žrtvu i priliku da idemo na mjesta na kojim oni nisu mogli ni zamisliti da odu", kazala je Obama.

U svom govoru je otkrila da je Obama na početku karijere odbijao visoko plaćene poslove već je radio u mjestima u kojim su se zatvarale fabrike, boreći se da ponovno izgradi te zajednice.

"U najtežim trenucima on nikad ne odustaje, već ide strpljivo, mudro i hrabro ide naprijed", istakla je Michelle. Insistirala je da će Barack biti "izrvstan predsjednik" i da ona, poput svake majke, svojoj djeci želi sve najbolje, a to im može priuštiti samo ako je na čelu zemlje čovjek poput njenog supruga.