Svijet
48

Michael Moore: Trump će pobijediti na izborima i biti novi predsjednik SAD-a

Klix.ba
Poznati američki režiser Michael Moore iznio je svoj stav o Donaldu Trumpu, republikanskom kandidatu za predstojeće izbore za novog predsjednika Sjedinjenih AMeričkih Država.

Michael Moore, Oscarom nagrađeni filmski reditelj i autor poznatih dokumentarnih filmova kao što su "Ludi za oružjem", "Fahrenheit 9/11", "Bolesno", "Kapitalizam, ljubavna priča", koji su stekli status kultnih, smatra kako će Donald Trump pobijediti Hillary Clinton na izborima i na taj način postati novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

"Žao mi je što vam to moram reći ovako rano, ali Trump će pobijediti", uvjeren je Moore, koji je dodao:

"Ako mislite kako se to neće dogoditi, nažalost vam moram reći da živite u mjehuriću u kojem ste ubijeđeni u to da Amerikanci neće izabrati idiota za predsjednika. Morate izaći iz tog mjehurića što prije. Prestanite živjeti u zabludi i pogledajte istini u oči, a u dubini sebe ste svjesni da je to istina."

Moore je mišljenja kako Trump zna kako da manipuliše "glupom populacijom".

"Nije on toliko glup kako izgleda, trebalo bi ga shvatiti prilično ozbiljno. On je svjestan moći manipulacije i upotrebe propagande, a način na koji to radi je briljantan i to mu ide od ruke."

Tekst pod nazivom "Pet razloga zašto će Trump pobijediti" objavio je na svom blogu, a u njemu piše:

"Donald Trump će pobijediti na izborima. Ovaj očajni, ignorantni, opasni klovn i sociopat će biti naš sljedeći predsjednik i nemojte misliti da će ga Hillary Clinton pobijediti sa činjenicama, pameću i logikom."