Prije izricanja presude
11

VIDEO / Mešetar sa Wall Streeta u sudnici izvršio samoubistvo?

SRNA
Bivši trgovac sa Wall Streeta Michael Marin (53), koji se suočavao sa kaznom zatvora i do 16 godina zbog podmetanja požara u svojoj vili vrijednoj 3,5 miliona dolara, srušio se i preminuo juče u sudnici u Arizoni nekoliko minuta pošto je, najvjerovatnije, progutao pilulu nepoznatog sastava neposredno po izricanju presude.

Nekoliko minuta kasnije se zgrčio i srušio na pod sudnice. Prebačen je u bolnicu gdje je proglašen mrtvim.

Marin, koji je radio na Wall Streetu i u vlasništvu je imao nekoliko poznatih djela slikara Pabla Picasa, bio je na suđenju prema optužbama da je spalio svoju kuću jer nije mogao da otplaćuje hipoteku.

U vrijeme kada je požar podmetnut u julu 2009. godine nije uspio da proda kuću. Pronađen je ispred kuće u podmorničkoj opremi i tvrdio je da je uspio da sa drugog sprata pobjegne od požar pomoću merdevina od užadi.

Međutim, vatrogasni inspektori saopštili su da su pronašli četiri tačke izbijanja požara, kako na spratu tako i u prizemlju, dok su otkrili imenike, kartonske kutije i novine natopljene benzinom zbog čega je smatrano da je požar podmetnut.

Suđenje Marinu počelo je u maju. On je negirao optužbe. Rezultati toksikologije pokazaće da li je Marin izvršio samoubistvo.