Motiv nepoznat
0

Meksičke muzičare mučili, a zatim bacili u bunar

SRNA
Policija je iz bunara u sjevernom Meksiku izvukla 17 tijela, od kojih 14 pripada članovima benda koji su oteti prošle sedmice, rekli su zvaničnici.

Istražitelji su pretražili bunar u pokušaju da utvrde motiv ubistva članove grupe "Kombo Kolombia" i pratećeg osoblja, rekao je zvaničnik države Nuevo Leon.

"Kombo Kolombia" je nastupala na ranču u gradu Hidalgo kada je 10 napadača ušlo u magacin gdje se održavala zabava i natjeralo 18 muzičara i osoblja da uđu u vozila.

Jedan od muzičara uspio je da pobjegne i doveo je policiju do bunara. Zvaničnici nisu rekli kako je taj muzičar uspio da pobjegne i da li su ga otmičari pustili namjerno.

"Još ne znamo da li su namjerno pustili jednog da pobjegne", rekao je portparol odjeljenja bezbjednosti države Nuevo Leona Jorge Domene za lokalni radio "Formula".

Lokalni patolog rekao je da su na tijelima svih žrtava vidljivi tragovi mučenja.

Zvaničnici istražuju da li je riječ o napadu narko bande zbog osvete.

Grupa "Kombo Kolumbia" izvodila je muziku kolumbijskog stila poznatu kao "vallenato", koja je popularna među radničkom klasom u državi Nuevo Leon.

Grupa je redovno nastupala vikendom u barovima u centru Monterreya, prijestonici države Nuevo Leon. Najmanje dva bara u kojima su nastupali bili su meta napadača.

Država Nuevo Leona, na granici sa američkom državom Texas, mjesto je žestokih sukoba članova narko-bandi Zaliv i Zetas.

Članovi Zetasa bili su plaćene ubice kartela Zaliv, dok se nisu odvojili 2010. nakon čega je nastupio krvavi rat.