Svijet
0

Meksička kraljica ljepote članica mafijaške grupe

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Meksička ljepotica koja je učestvovala na prestižnim takmičenjima u svojoj zemlji uhapšena je u državi Sinaloa sa članovima mafijaške grupe u kamionu punom oružja i municije, objavila je policija u utorak.

Laura Zuniga (23), aktuelna Miss Sinaloe, na konferenciji za novinare zurila je u tlo dok joj je kosa prekrivala lice, stisnuta između sedam muškaraca.

Kako saznaje AP, Zuniga je uhapšena u ponedjeljak nešto prije ponoći na vojnoj tački u Zapopanu u blizini grada Guadalajare. Vozila se u jednom od dva kamiona sa naoružanjem, među kojima su nađeni pištolji, puške AR-15, 633 pakovanja municije i 53.300 američkih dolara, izjavio je šef policije Francisco Alejandro Solorio.

Jedan od muškaraca koji su također uhapšeni brat je zloglasnog dilera iz Ciudad Juareza, grada u blizini meksičko-američke granice. Među uhapšenima bio je i momak meksičke ljepotice koja je policiji priznala da su planirali otputovati u Boliviju i Kolumbiju u kupovinu.

Kad je nekadašnja vaspitačica u vrtiću pobijedila u takmičenju za Miss Sinaloe u julu ove godine, dirnula je sve prisutne govorom o tome kako društvo treba cijeniti žene, a posebno majke. U oktobru Zuniga je na takmičenju za hispanoameričku kraljicu ljepote pobijedila učesnice iz svih krajeva Latinske Amerike. U septembru je bila treća na takmičenju Nuestra Belleza u svojoj zemlji i očekivalo se da će 2009. predstavljati Meksiko na međunarodnom takmičenju.