Uoči susreta u Moskvi
0

Medvedev i Schwarzenegger na Twitteru razmjenjivali poruke

FENA
Arnold Schwarzenegger (Foto: AP)
Arnold Schwarzenegger (Foto: AP)
Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je nakon dolaska u posjetu Moskvi, posvećenog razvoju novih tehnologija, izmijenio nekoliko poruka na Twitteru s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom.

"Upravo slijećem u Moskvu. Dan je vrlo lijep. Nestrpljiv sam da se vidim s pred. Medvedevom", napisao je Schwarzenegger na adresi KremlinRussia_e.

"Schwarzeneggeru, dobrodošli u Moskvu. Očekujem susret s vama i vašom delegacijom u Skolkovu", odgovorio je Medvedev. Skolkovo je mjesto u blizini Moskve što ga je Medvedev odabrao za stvaranje centra visoke tehnologije, po uzoru na Silicijsku dolinu.

Medvedev, koji je u junu posjetio kalifornijsku Silicijsku dolinu, pozvao je guvernera Schwarzeneggera u posjetu Rusiji, izrazivši tada želju za osnivanjem nečeg sličnog u moskovskoj regiji.

Schwarzenegger u Rusiju stiže s delegacijom firmi poput Googlea, Intela i Microsofta, a s ruskim bi se predsjednikom trebao sastati u ponedjeljak. Razgovarat će o novim tehnologijama.

Medvedev, koji je u septembru navršio 45 godina, odlučio je angažirati se na modernizaciji Rusije. Redovno koristi internet i razne društvene mreže.