Dmitrij Medvedev
0

"Mediji treba da budu i državni i privatni"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, govoreći o razvoju medija izrazio je u četvrtak mišljenje da "nema smisla postavljanje zadatka da se obavezno napuste državna sredstva informisanja, jer u cijelom svijetu postoje" i državni i privatni mediji.
  • Nisam uvjeren da moramo što je moguće prije da bježimo od državnih medija, rekao je Medvedev obraćajući se učesnicima rusko-njemačkog foruma "Peterburški dijalog" u Jekaterinburgu, prenijele su ruske novinske agencije.

Ruski predsjednik je rekao da su mediji instrument i "treba da budu i privatni i državni“, prenijela je agencija RIA Novosti.

Medvedev je izjavio da "osim toga, digitalizacija koja se sada provodi u oblasti mas-medija, u suštini briše granicu između državnih medija, privatnih medija, između običnih blogova koji vode građani i velikih sredstava masovnog informisanja".

  • Sve to pretvara se u ogroman informativni tok, gdje je nemoguće uhvatiti čija je vijest, ko je njen nosilac a ko je prenosi, rekao je ruski predsjednik, govoreći o razvoju medija.