Svijet
0

McCain u prednosti u slučaju novog terorističkog napada na SAD

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Charlie Black, jedan od glavnih savjetnika republikanca John McCaina, izjavio je u intervjuu magazinu Fortune kako bi novi teroristički napad na SAD osigurao "veliku prednost" McCainu u utrci za Bijelu kuću, što je u ponedjeljak izazvalo negativne reakcije iz oba politička tabora i Blackovu ispriku.

Black, dugogodišnji bliski suradnik senatora iz Arizone, izjavio je za Fortune kako bi, "obzirom na McCainovu upućenost u pitanja nacionalne sigurnosti, još jedan teroristički napad na SAD osigurao veliku prednost republikanskom predsjedničkom kandidatu".

"Duboko žalim zbog tih komentara. Oni su bili neprimjereni. Priznajem da je McCain posvetio cijeli odrasli život zaštiti svoje zemlje, stavljajući njezinu sigurnost ispred svega", rekao je Black novinarima u Fresnu u Kaliforniji, gdje je McCain u ponedjeljak vodio kampanju.

Na traženje CNN-a da komentira izjavu svog suradnika, McCain je bio vidno zatečen. "Ne mogu zamisliti zašto je to rekao. To nije istina", kazao je.

Politički analitičar Jonathan Capehart iz dnevnika The Washington Post izjavio je na TV mreži MSNBC kako je "Black kriv za zbog iznimne iskrenosti prema novinarima".

Bill Burton, glasnogovornik vjerojatnog kandidata demokrata Baracka Obame, Blackovu je izjavu opisao kao "ciničnu vrstu politike koja stvara razdor" i "potpunom sramotom", prenijela je Hina.

Obama pozdravlja raspravu o terorizmu, jer McCain nastavlja politiku predsjednika Georgea W. Busha koja je Ameriku "odvratila od Al Qaide, nije uspjela privesti pravdi Osamu bin Ladena i učinila je da smo manje sigurni", naveo je Burton u saopćenju.