Uz novu muzu
0

Márquez dovršava novi ljubavni roman

FENA
Dvije godine nakon što je svijetu poručio da je završio s pisanjem, nobelovac Gabriel Garcia Márquez ponovno je pronašao muzu. Upravo dovršava novi ljubavni roman, prema navodima njegovog prijatelja Darija Arizmendija.

Urednik vijesti na radiju Caracol u Kolumbiji, Dario Arizmendi, izjavio je da će Márquezov roman biti objavljen krajem ove godine, prenosi Guardian.

Márquez je 2006. godine izjavio za španjolske novine La Vanguardia da je zauvijek završio s pisanjem, obrazloživši: "Prošla godina bila je prva u mom životu u kojoj nisam napisao čak ni redak. Sa svojim iskustvom mogao bih napisati roman bez ikakvih problema, no ljudi bi shvatili da moje srce nije u njemu".

Često nazivan ocem magičnog realizma, Márquez je širom svijeta poznat po romanu 'Sto godina samoće' za koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost 1982. godine, te djelima 'Ljubav u doba kolere', 'Kronika najavljene smrti' i 'Vijest o otmici'.

Piscu je sada 81 godina, a svoje je obožavatelje pustio da čekaju deset godina prije nego što je objavio posljednji roman 'Sjećanje na moje tužne kurve' 2004. godine.