Svijet
0

Malaga: U prevrtanju autobusa poginulo devet, a ozlijeđeno 35 osoba

FENA
Najmanje devet je osoba poginulo, među kojima i djevojčica, a 35 ih je ozlijeđeno, od kojih 19 teško, kada se autobus s finskim turistima prevrnuo na španskoj autocesti A-7 nedaleko od mjesta Benalmadena, južno od Malage, prenosi španski list El Mundo na svojim internetskim stranicama, pozivajući se na informacije Centra za hitne slučajeve 112.

List prenosi kako je nesreću prouzrokovao vozač terenskog vozila koji je nepropisno pretjecao autobus, a naknadno mu je u krvi pronađena dvostruko veća količina alkohola od dopuštenog prema španskom zakonu, prenosi Hina.

Nesreća se dogodila između mjesta Torremolinos i Benalmadena. Prema izjavama svjedoka, vozač terenskog vozila nepropisno je pretjecao autobus te je snažno bočno udario u njega, nakon čega je autobus sletio s mokrog puta i prevrnuo se. Agencije javljaju kako je u regiji cijeli dan padala gusta kiša praćena snažnim vjetrovima.

Finski turisti putovali su na odmor u organizaciji turističke agencije Tui Espana. Svi ozlijeđeni zbrinuti su u pet različitih bolnica na Costi del Sol.