Svijet
99

Majka žrtvovala svoj za život šestomjesečne kćerke

Klix.ba
Jessica Arrendale (33), svojim je tijelom spasila 6-mjesečnu bebu nakon što ju je ubio njen momak Antoine Davis (30), a potom presudio i sebi pucnjem u glavu.

Jessica Arrendale je pronađena mrtva u svom stanu u predgrađu Atlante. Nju je ubio njen momak Antoine Davis (30), prije nego što je pucnjem u glavu presudio i sebi. Kad su policajci ušli u kuću, u wc-šolji u toaletu su pronašli 6-mjesečnu djevojčicu koju su hitno prevezli u bolnicu.

Policajci su ispred doma Jessice Arrendale stigli nakon poziva da se u kući nalazi muškarac sa pištoljem.

Teresa Ionniello, Jessicina majka kazala je medijima kako su njena kćerka i Davis i ranije imali burne svađe, a on je često znao dolaziti pijan i agresivan.

Te noći su se posvađali i trčao je za njom uz stepenice do trećeg sprata, gdje je Arrendale uzela baseball palicu kako bi se odbranila, no Davis ju je udario i oborio na pod. Nakon toga, žena se zaključala u kupatilo zajedno sa 6-mjesečnom bebom, Cobie. Davis je uzeo pištolj, popeo se uz stepenice, razvalio vrata kupatila i upucao je u glavu.

Arrendale je pri padu ispustila dijete koje je palo u wc šolju. Kad su je policajci pronašli 13 sati kasnije, djevojčica je hitno prebačena u bolnicu jer je patila od hipotermije. Također, beba je pretrpila i povrede glave.

Nakon što je upucao Arrendale, Davis je otišao u sobu svoje kćerkice i upucao se u glavu.

"Samo je željela spasiti svoje dijete. To je radila do posljednjeg daha", kazala je njena majka.

U kući su se nalazile i Davisove kćerke iz prethodnog braka, uzrasta 9 i 10 godina. Njihova majka, Tamaira Chesley, kazala je kako joj je jedna od njih rekla kako je Davis otišao sa pištoljem uz stepenice, čula je Arrendale kako vršiti, a potom je uslijedio pucanj.

Chewsley je dodala kako je Davis patio od depresije, te da se sa Jessicom Arrendale borio za starateljstvo nad 6-mjesečnom djevojčicom.