Svijet
0

Majka Zacariasa Moussaouia krivi Francusku radi presude njenom sinu

Sarajevo-x.com
Aicha el-Wafi
Aicha el-Wafi
"Neka je prokleta Amerika. Bog neka je s Osamom bin Ladenom, nikada ga nećete uhvatiti", rekao je Moussaoui ulazeći u sudnicu u Alexandriji kod Washingtona gdje mu je izrečena i formalna presuda.

U srijedu je donesena konačna presuda Zacariasu Moussaouiu, po kojoj je on osuđen na doživotnu robiju. Ipak, prašina oko njegovog suđenja još uvijek se nije slegla.

Još za vrijeme izricanja presude, Moussaoui je iskoristio priliku da se po posljednji put obrati Amerikancima, i to riječima: ""Mislite da vladate svijetom, u krivu ste. Ja ću to dokazati".

Očigledno iznervirana ovakvim provokacijam sutkinja u slučaju Moussaoui, uzvratila je optuženom istom mjerom. "Došao si ovdje biti mučenik i umrijeti slavno, no umjesto toga ćeš umrijeti cvileći" - poručila mu je ona parafrazirajući stihove T. S. Elliota.

Povodom izricanja presude Zacariasu Moussaouiu, oglasila se i njegova majka. " Moj sin će biti živ zakopan jer se Francuska nije usudila suprotstaviti Amerikancima. On je osuđen na doživotni zatvor samo zbog svojih riječi, svojih ideja, boje kože i rase". – izjavila je Aicha el-Wafi na press konferenciji.