Njemačka
0

Majka ubila pet sinova

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Petero djece između tri i devet godina nađeno je jučer mrtvo u porodičnoj kući u Darryju, Njemačka. Glavna osumnjičena za svirepo ubistvo pet dječaka je njihova 31-godišnja majka koja je i prijavila zločin svome doktoru. Žena je mentalno poremećena, izvijestili su zvaničnici policije.

Tijela dječaka danas trebaju biti poslana na obdukciju, a policija i tužilaštvo se nadaju da će izvještaji vještaka pomoći da se ustanovi način smrti. Glavna osumnjičena za ubistvo pet dječaka je njihova majka koja prema navodima policije nije u stanju da govori te je smještena u zatvorenu psihijatrijsku instituciju, navodi njemački ARD.

Osumnjičena je, prema navodima ARD-a, već izvjesno vrijeme psihički bolesna. Policija je izvijestila da je majka ta koja je prijavila ubistvo djece ispričavši to svome doktoru. ARD izvještava da su djeca najvjerovatnije uspavana tabletama nakon čega su, pomoću plastičnih kesa i zadavljena.

Nastavnici i djeca iz škole koju su dječaci pohađali izjavili su da su prije tragičnog događaja primijetili da su djeca zapuštena. Dječaci su dolazili u školu prljavi, bez prikladne odjeće i sa pokvarenim sendvičima.