Ludi francuski roditelji
0

Majka priznala ubistvo osam beba, otac oslobođen

Sarajevo-x.com
Dominique Cottrez
Dominique Cottrez
Monstruozna majka iz Francuske osumnjičena je za smrt novorođenih beba, dok je njen muž oslobođen optužbi.

Dominique Cottrez priznala je da je gušila svoje bebe, a da njen muž Pierre-Marie Cottrez nije znao ništa o trudnoćama, objavili su istražitelji. Cottrez je optužena za ubistvo beba.

Dvije bebe su pronađene u plastičnim vrećama, kada su komšije monstruoznog para odlučile napraviti bazen. Policija je potom u kući pronašla još šest malenih tijela.

Pretpostavlja se da je majka, inače zaposlena kao medicinska sestra, sa ubistvima počela 1988. godine. Ludi par ima dvije kćerke u 20-im godinama i unuke. Otac nesretne djece član je lokalnog vijeća u svom trećem mandatu, javlja BBC.

Policija nastavlja sa pretragom kako bi bili sigurni da su pronađeni svi leševi.

Francuska je bila poprište niza slučajeva u posljednjim godinama u kojima majke ubijaju svoju novorođenčad i kriju tijela.

U jednom slučaju, Celine Lisage priznala je sudu u martu da je ubila šestero svojih novorođenčadi, čiji su leševi pronađeni u plastičnim vrećama u njenom podrumu u sjeverozapadnoj Francuskoj.

Druga Francuskinja, Veronique Courjault, osuđena je prošle godine zbog ubistva troje svoje novorođene djece. Njen suprug je otkrio dva leša u zamrzivaču dok su živjeli u Južnoj Koreji. Tokom suđenja psihijatri su svjedočili da je ona patila od psihičkog stanja poznatog kao "poricanje trudnoće".

U Njemačkoj je također zabilježen niz sličnih slučajeva. U jednom, žena je osuđena za ubistvo u 2006. godini i osuđena na maksimalnih 15 godina zatvora zbog ubistva osam svojih novorođenih beba i što ih je ukopala u vaze sa cvijećem i stavila ih u akvarij u bašti njenog roditeljskog doma u blizini njemačko-poljske granice.